گروه : اجتماعی
حوزه : بهداشت عمومی و تغذیه
شماره : 444463510
تاریخ : ۱۴۰۳/۱/۴
مضرات جدی نخوردن سحری در ماه مبارک رمضان

به گزارش کاسپین24 | روزه ماه رمضان از ستون های دین اسلام شمرده می شود و بر همهٔ مسلمانان بالغ، عاقل و سالم واجب است در این ماه روزه بگیرند. برای گرفتن روزه ماه رمضان به همه روزه داران توصیه می شود که حتماً قبل از اذان صبح از خواب بیدار شده و وعده سحری را در برنامه غذایی خود بگنجانند زیرا مصرف وعده سحری می تواند انرژی مورد نیاز برای فعالیت روزانه ی روزه داران را تأمین کند. در این بخش شما را با فواید خوردن سحری در ماه رمضان و مضرات حذف وعده سحری ماه رمضان آشنا می کنیم.

عوارض حذف وعده سحری برای روزه داران

نخوردن سحری کار بسیار غلط و مضری است و باعث عوارض مختلفی برای بدن می شود که برخی از آنها عبارتند از :

1. نخوردن سحری سبب ایجاد زخم معده در افرادی که طبع های خشک دارند و لاغر هستند، می شود زیرا زمانی که قوه بدن در معده چیزی را پیدا نکند به بافت طبیعی معده آسیب می رساند و به مرور التهابات و زخم معده بروز پیدا می کند.

2. نخوردن سحری ممکن است باعث کاهش اثرات مفید روزه می شود.

3. نخوردن سحری موجب عدم تامین نیازهای تغذیه ای ضروری روزه دار شده و سبب می شود بدن او به سوخت ناقص چربی ها متوسل شود.

4. نخوردن سحری موجب بوی بد دهان روزه دار می شود زیرا سوخت ناقص چربی ها در بدن ترکیبات کتونی را که عامل ایجاد بوی بد دهان هستند، به وجود می آورد.

5. حذف وعده سحری سبب پایین افتادن قند خون در طول روز می شود.

6. نخوردن سحری سبب کاهش یادگیری، بی حوصلگی و خستگی که از عوارض افت فشار خون است، خواهد شد.

7. حذف وعده سحری سبب تشنگی و کاهش آب بدن روزه دار در طول روز می شود زیرا سبزی ها با دارا بودن مواد مغذی مختلف از تشنگی فرد در طول روز جلوگیری می کند. کاهش آب بدن خصوصاً در فصل گرما با عوارضی نظیر کاهش عملکرد کلیوی، عدم تعادل الکترولیت ها، سر درد، یبوست، تغییرات فشار خون، سر گیجه، خشکی دهان و بینی و خستگی همراه بوده و نیز تمرکز را کاهش و متابولیسم بدن را تحت تأثیر قرار می دهد.

8. روزه داری بدون سحری موجب می شود فرد تمایل داشته باشد، حجم زیادی غذا در وعده افطار مصرف کند که این امر علاوه بر سنگین شدن معده، ممکن است به برگشت اسید معده به مری منجر شود.

وعده سحری ماه رمضان باید چگونه باشد؟

فواید روزه داری

در طول سال پرخوری سبب تجمع زیاد غذا در معده و روده می شود، بروز انواع بیماری ها به دلیل تجمع مواد زائد در بدن است و روزه تنها راه درمان است.

روزه گرفتن موجب دفع سموم از بدن خواهد شد به شرط آن که آداب صحیح غذا خوردن در وعده سحر و افطار رعایت شود.

سیستم گوارش در طول ماه رمضان استراحت می کند و روزه داری به افزایش سلامتی کمک می کند.


منبع : نمناک