۱۵:۵۰ ۱۳۹۶/۳/۲
سخنگوی هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات شورا،مطرح کرد:

از131 شکایت رسیده 70 مورد درباره بازشماری آرا است

از131 شکایت رسیده 70 مورد درباره بازشماری آرا است

سخنگوی هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات شورا گفت: تاكنون 131 شكايت به هيئت ارسال شده است كه 70 مورد آن مربوط به شمارش و بازشماری آرا، 43 شكايت مربوط به خريد و فروش رای و دخالت مقامات مربوطه است.

به گزارش کاسپین24؛فرهاد تجری سخنگوی هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا در نشست خبری خود با اصحاب رسانه که امروز (سه‌شنبه، 2 خرداد ماه) در محل آمفی تئاتر باشگاه خبرنگاران جوان، برگزار شد، گفت: در حالی که چند روز از برگزاری دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری و پنجمین دوره انتخابات شورای اسلامی شهر و روستا می‌گذرد اما هنوز لذت شیرینی حضور میلیونی مردم عزیزمان و همچنین خلق حماسه‌ای دیگر که باعث شد صفحه زرینی به تاریخ کشور اضافه شود ادامه دارد.

وی افزود: صرف نظر از نتیجه انتخابات، مردم نشان دادند که به صورت آگاهانه و زمان شناسانه نسبت به مباحث سرنوشت‌ساز کشور در انتخابات حضور پیدا می‌کنند.

تجری با بیان اینکه به عنوان کوچک‌ترین خدمتگزار مملکت و نظام جمهوری اسلامی ایران از حضور مردم در انتخابات و همچنین همه دست‌اندرکاران که در امر انتخابات مؤثر بودند قدردانی می‌کنند تصریح کرد: تشکر ویژه‌ای هم از اصحاب رسانه دارم که با اطلاع‌رسانی به موقع حضور ارزشمند مردم عزیزمان در پای صندوق‌های رأی را فراهم کردند، از صدا و سیما هم تشکر می‌کنم که مانند همیشه در حماسه‌آفرینی مردم نقش مؤثری داشت.

وی با بیان اینکه نتایج انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا امروز تا حدودی مشخص شد اظهار داشت: نتایج این انتخابات در 3 هزار 800 روستا مشخص شده است.

تجری ادامه داد: در هزار و 240 حوزه شهری شاهد برگزاری انتخابات شورا بودیم غیر از شهر اهواز که اختلالاتی در جمع‌بندی ایجاد شده سرنوشت انتخابات بقیه شهر‌ها روشن شده است.

وی با بیان اینکه در 141 شهر انتخابات به صورت الکترونیکی برگزار شد که تجربه خوبی بود گفت: به دلیل اینکه شمارش آرای انتخابات ریاست جمهوری در اولویت بود نتایج انتخابات شوراها کمی با تأخیر اعلام شد.

سخنگوی هیأت مرکزی نظارت بر انتخابات شوراها با بیان اینکه تجربه برگزاری انتخابات به صورت مکانیزه تجربه خوبی بود، بیان داشت: 99 درصد از شرکت‌کنندگان اعلام رضایت کردند فقط چون یک مقداری با عدم آگاهی مردم نسبت به نحوه استفاده از سیستم‌ها مواجه شدیم و اینکه احراز هویت همه رأی دهندگان به صورت آنلاین باید تأیید می‌شد، موجب شد که استفاده از سیستم الکترونیکی کمی زمان‌بر شود، لذا بارزترین نقطه ضعف این سیستم هم به این موضوع برمی‌گردد و امیدواریم این مشکل برطرف شود.

تجری گفت: در این انتخابات 130 هزار نفر ناظر داشتیم، 6 هزار و 200 نفر در  هیأت‌های شهرستان‌ها حضور داشتند، 40 نفر از همکاران ما در غالب بازرس انتخابات را رصد می‌کردند.

وی ادامه داد: بعد از اعلام صلاحیت‌های استانی هزار و 400 نفر به هیأت مرکزی شکایت کردند، قانون انتخابات یکی از پر ضعف‌ترین قوانین است که مجریان انتخابات و انتخاب‌کنندگان و ناظران انتخاباتی و ... را با  مشکل مواجه می‌کند.

سخنگوی هیأت مرکزی نظارت بر انتخابات شوراها با بیان اینکه از هزار و 400 نفری که به هیأت مرکزی شکایت کردند، 700 نفر تأیید صلاحیت شدند زمینه حضورشان در انتخابت فراهم شد.

تجری اضافه کرد: در تهران 3 هزار و 900 شعبه اخذ رأی، 5 هزار ناظر و هزار نفر بازرس داشتیم؛ برخی از دوستان کم لطفی کردند و اعلام کردند که هیأت‌های نظارت بر روند شمارش آرا نظارت نکرده‌اند، در حالی که  هیأت‌های مرکزی تهران و شهرستان‌ها همگی از لحظه شروع انتخابات تا هنگام تجمیع آرا و صورت جلسه حضوری فعال داشتند.
 
سخنگوی هیأت مرکزی نظارت بر انتخابات شوراها بیان داشت: امروز تعدادی از صندوق‌ها را به صورت تصادفی انتخاب کردیم و آمار آن‌ها را با آماری که وزارت کشور، هیأت مرکزی نظارت و صورت جلسه‌هایی که به صورت دستی تهیه شده بود، مجددا چک کردیم، حتی به یک مورد مشکل هم برخورد نکردیم.

وی گفت: انتظارمان این است که دوستان کارشناسانه صحبت کنند و انتخاباتی که مردم با علم و آگاهی و نشاط حضور پیدا کرده‌اند را بیهوده و به ناحق زیر سوال نبرند.

سخنگوی هیأت مرکزی نظارت بر انتخابات شوراها تأکید کرد: ما به عنوان هیأت مرکزی نظارت بر انتخابات تخلف را نفی نمی‌کنیم، شاید در مصادیقی رخ داده باشد اما نباید کلیات انتخابات را زیر سوال برد.

تجری با بیان اینکه در حوزه انتخابات شوراهای شهر و روستا تعداد آرای محفوظه 38 میلیون 274 هزار  و 869 رأی بود گفت: از این میزان تعداد آرای صحیح 36 میلیون و 360 هزار و 145 رأی و تعداد آرای باطل هم یک میلیون و 914 هزارو 724 رأی بود؛ بیشترین آرای محفوظه در استان‌های تهران خراسان رضوی، فارس، مازندران بود.

سخنگوی هیأت مرکزی نظارت بر انتخابات شوراها ادامه داد: از تاریخ اعلام نتایج همه کاندیداها 48 ساعت فرصت دارند تا شکایت و اعتراض خود را به هیأت‌های بخش شهرستان و استان و مرکزی اعلام کنند.
 
وی افزود: یقینا به شکایات مطرح شده از سوی حوزه‌های بخش و استان رسیدگی می‌شود و نتیجه این شکایات با هماهنگی هیئت مرکزی اعلام خواهد شد. اگر در حوزه‌ای تخلفات منتهی به ابطال صندوق نتیجه انتخابات شود این موضوع باید مورد  تأیید هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات قرار گیرد.

تجری گفت: چنانچه هیئت نظارت بخش، شهرستان و استان بررسی صلاحیت‌ها را مورد تأیید قرار دادند موردی از سوی هیئت‌های مافوق و بالادستی وجود نخواهد داشت.

سخنگوی هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات شوراها ادامه داد: تاکنون 113 شکایت به هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات گزارش شده که 70 مورد آن درخواست بازشماری آرا بود این بدان معناست که افراد اعتراضی به روند برگزاری انتخابات نداشتند بلکه آنها فقط به تجمیع و شمارش آرا معترض بودند.

وی تصریح کرد: 43 شکایت در حوزه خرید و فروش رأی و استفاده از شناسنامه دیگری در انتخابات دریافت شده که این موارد نیز در دست بررسی قرار دارد.

تجری متذکر شد: هریک از شکایات اگر در حوزه‌هایی منجر به تغییر سرنوشت آرا و افراد شود، یقینا با هماهنگی هیئت مرکزی در این زمینه اتخاذ تصمیم خواهد شد.

وی بیان داشت:  ممکن است در شمارش آ‌را اشتباهی صورت گیرد که چندان در نتیجه انتنخابات تأثیر نداشته‌ باشد با این حال اگر احساس کنیم تخلفات و جرائم و دخالت مقامات مسئولان در تغییر سرنوشت انتخابات اثرگذار بوده قطعا با قاطعیت و اجماع کامل هیئت مرکزی نظارت با این مسئله برخورد خواهد کرد.

سخنگوی هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات شوراها در پاسخ به سوال باشگاه خبرنگاران جوان مبنی بر اینکه آیا تاکنون گزارش جزئی‌تری از خرید وفروش رأی به هیئت مرکزی ارائه شده و آیا در این صورت امکان ابطال آرا وجود دارد، اضافه کرد: وظیفه مجریان و ناظران اعلام تخلف به مراجع قضایی‌ است تا آنها بر اساس قانون با این تخلفات برخورد کنند. یکی از تخلفاتی که در زمان انتخابات رخ می‌دهد بحث خرید و فروش آرا است.

وی ادامه داد: بیشترین تخلف در انتخابات در حوزه خرید و فروش آرا صورت می‌گیرد، تاکنون مستندات و قرائنی که این موضوع را به اثبات برساند ارائه شده و افرادی برگه‌‌های تعرفه یا فیلم‌هایی ارائه کردند در حوزه‌های مربوطه در حال بررسی است.

تجری گفت: برای اثبات خرید و فروش رأی در انتخابات باید مستندات و مدارک قانونی به مراجع مربوطه ارسال و اینکه صرفا به صورت کلی ‌گویی اعلام شود که خرید و فروش رأی انجام شده یا از طریق صورت جلسه یا استشهاد این گزارش مطرح شود، قابل پذیرش نیست، اما اگر خرید و فروش رأی در همان لحظه و پای صندوق‌ها توسط مأموران انتظامی رویت شود مستندی غیرقابل انکار بوده که قابل ارائه در مراجع قضایی است.

سخنگوی هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات شوراها بیان داشت: با متخلف و هر نوع تخلفی در انتخابات باید برخورد شود اما اگر تخلفی در فرآیند انتخابات موثر نباشد قطعا با فرد متخلف برخورد قضایی صورت می‌گیرد و درباره آرای وی نیز اتخاذ تصمیم خواهیم کرد.

وی یادآور شد:‌ به فراخور موضوعات، میزان تخلفات و نوع جرائم می‌توان تصمیم‌گیری لازم را انجام داد، اما امکان صدور افق کلی در این زمینه وجود ندارد به این معنا که اگر تنها برای چهار یا پنج برگه تعرفه تخلف صورت گرفت نمی‌توان آرای مربوط به آن حوزه را ابطال کرد.

تجری تأکید کرد: اگر تخلف در سطح گسترده‌ای انجام شود و منتهی به تغییر سرنوشت انتخابات شد یقینا برای فرد متخلف، آرای وی و آرای حوزه مربوطه تصمیم گیری لازم را اتخاذ خواهیم کرد./باشگاه خبرنگاران