۱۲:۴۳ ۱۴۰۱/۶/۲۱

حضور مقتدرانه ایران در دریاها

حضور مقتدرانه ایران در دریاها

معاون هماهنگ کننده ارتش جمهوری اسلامی ایران با اشاره به اسکورت ۱۰ هزار کشتی در دوران دفاع مقدس در قالب ۱۵۰ عملیات گفت: دفاع مقدس گنجینه‌ای است که امروز با بهره گیری از اندوخته‌های آن در آب‌های جهان حضور داریم.

به گزارش کاسپین24 | امیر دریادار حبیب الله سیاری صبح دوشنبه در همایش ملی جایگاه دانش، فناوری و خلاقیت در دفاع مقدس با بیان اینکه همایش اصلی جایگاه دانش و فناوری ۱۵ آذرماه در تهران برگزار می‌شود، افزود: در تمامی دانشگاه‌های ارتش چنین همایشی برگزار می‌شود.

وی با اشاره به نقش دانش، فناوری و خلاقیت نیروی دریایی در دوران دفاع مقدس مقوله اقتصاد را امری مهم دانشت و گفت: اگر اقتصاد قوی وجود داشته باشد کشوری می‌تواند جنگ را پشتیبانی کند و در آن حضور داشته باشد.

وی به عملیات مروارید و اهداف آن اشاره و صیانت دریایی کشور، انهدام سکوی نفتی عراق، نابودی نیروی دریایی عراق را از جمله اهداف آن ذکر کرد و گفت: محاصره دریایی عراق برای ضربه زدن به اقتصاد آن از دیگر اهداف بوده است.

دریادار سیاری با اظهار اینکه عراق در دوران جنگ تک محصولی بود و با صادرات نفت کشورش را اداره می‌کرد، افزود: پیشکسوتان و جانبازان در عملیات مروارید آگاهانه به دانش و اقتصاد در جنگ توجه و عملیات مروارید را طرح ریزی کردند تا اقتصاد عراق را از بین برند.

ریاست ستاد آجا با اشاره به طرح ریزی عملیات مروارید تصریح کرد: از بین بردن اقتصاد عراق در این عملیات مدنظر بود و در این عملیات سکوی نفتی عراق را منهدم کردیم.

دریادار سیاری به حمایت‌های کشورهای همسایه و خارجی از عراق در دوران جنگ، یادآور شد: اگر آنان حمایت نمی‌کردند قطعاً عراق بیش از شش ماه نمی‌توانست در جنگ دوام بیاورند و عراق بعد از جنگ به کشورهای حامی خود از جمله کویت حمله کرده است.

وی با اشاره به تکیه عملیات مروارید به علم و دانش و خلاقیت تصریح کرد: اقدام شجاعانه و مبتکرانه و دارای خلاقیت ایثارگران و شهدا در این عملیات ملموس بود.

معاون هماهنگ کننده ارتش جمهوری اسلامی یادآور شد: عراق تلاش کرد تا از ورود و خروج کشتی‌های نفتکش ما رد خلیج فارس و دریای عمان خللی ایجاد و ما را از نظر اقتصادی زمین گیر کند و بیش از هزار و ۲۰۰ موشک علیه کشتی‌های تجاری و نفتی ما اصابت شد اما درصد بالایی از آن به کشتی‌های ما برخورد نکرد و این ناشی از علم و دانش نیروهای ما بود.

وی با اشاره به اسکورت ۱۰ هزار کشتی نفتکش و تجاری در دوران دفاع مقدس توسط نیروی دریایی افزود: ۱۵۰ عملیات اسکورت در این دوران انجام شد و ۱۰ هزار کشتی مبادلات نفتی را انجام دادند و با بهره گیری از خلاقیت و علم و دانش و درست کردن هدف کاذب توانستیم موشک‌های دشمن را خنثی کنیم.

امیر دریادار سیاری با اشاره به نقش علم و فناوری در دوران دفاع مقدس افزود: با علم و دانش توانستیم خطوط عملیاتی و واردات و صادرات را حفظ کنیم و از آن بهره بریم.

رئیس ستاد آجا علم، جایگاه دانش، ابتکار و خلاقیت را در دفاع مقدس برجسته دانست و گفت: دفاع مقدس طبق فرمایش مقام معظم رهبری گنجینه‌ای به شمار می‌رود و امروز با بهره گیری از اندوخته‌های دفاع مقدس در آب‌های جهان حضور داریم و مظهر اقتدار در دریاها نیروی دریایی است.


منبع : مهر