۲۰:۵۷ ۱۳۹۵/۱۲/۲۱
تاج:

در اختلاف کی‌روش و برانکو نمی‌توانستم با شمشیر جلو بروم

در اختلاف کی‌روش و برانکو نمی‌توانستم با شمشیر جلو بروم

بعد از ۳۰ سال رسیدن به مسند ریاست فدراسیون فوتبال، مهدی تاج را آماده تحقق اهدافش در فوتبال کرده اما هنوز هم مسائلی مانند دیدار با نوه‌اش جزو اولویت‌های مرد اصفهانی فوتبال است. در حالی که خیلی‌ها فکر می‌کردند او در طوفان اختلاف کی‌روش و برانکو در امان نمی‌ماند، هیچ وقت آرامشش را از دست نداد و به سبک خودش فضا را آرام کرد.

به گزارش کاسپین24 به نقل از ایسنا؛شاید روزی برسد که مهدی تاج را پدرخوانده فوتبال بنامند. مدیر اصفهانی فدراسیون فوتبال مخالفان کمی هم ندارد و همواره نقش آچار فرانسه را در فدراسیون ایفا کرده است. به قول خودش در همه جا بوده؛ از هیات مدیره و مدیرعاملی چند باشگاه تا حضور در کمیته‌های مختلف فدراسیون فوتبال مانند کمیته اخلاق به سمت نایب رییسی فدراسیون رسید و اکنون سکان‌دار یکی از مهم‌ترین بخش‌های کشور است. حضور در جبهه، جانبازی و جراحی‌های متعدد هنوز چیزی از انگیزه‌های او کمک نکرده است. از صحبت‌هایش معلوم است که حالا حالاها در فوتبال می‌ماند و کارهای انجام نشده بسیاری دارد.

۳۰ سال حضور در فوتبال، ذره‌ای روی او تاثیر نداشته و هوز هم با هیچ فردی از رشته فوتبال رفت و آمد خانوادگی ندارد. حتی پسرهایش را هم به سمت فوتبال نیاورده و آن‌ها را به سمت بازار کار آزاد فرستاده است تا امروز آن‌ها تامین کننده معاش خانواده باشند. مدیر ۵۷ ساله فدراسیون فوتبال مانند همه پدربزرگ‌ها هر شب دلش برای نوه‌اش لک می‌زند و دیدار با کوچکترین عضو خانواده‌اش، مهم‌ترین دغدغه او برای رفتن به خانه است.

خیلی‌ها او را فردی سیاسی و اقتصادی می‌دانند که درآمدش را از فولاد دارد اما خودش می‌گوید فرد باهوشی است و به خاطر همین موضوع از بازار فولاد خارج شد تا ورشکسته نشود. همواره تاکید زیادی به نگرفتن ریالی از فوتبال در ۳۰ سال گذشته دارد. تاج همین موضوع را دلیل بر رک‌گویی می‌داند و خودش را وامدار کسی نمی‌داند. مدیری که سال‌ها در بخش فولاد و بازرگانی بوده، در ماه‌های گذشته در میان اختلاف دو سرمربی مشهور و پر هوادار فوتبال کشور قرار گرفت اما هیچ وقت آرامشش را از دست نداد و به قول خودش شمشیر به دست وارد میدان نشد.

۱۲۰ دقیقه گفت‌وگو با تاج دیدگاه‌مان را تا حدودی نسبت به او عوض می‌کند. همه تاج را مدیر جدی می‌دانند و خودش هم آن را تایید می کند اما در طول مصاحبه سعی می‌کند فضا را به سمت طنز ببرد. اوج بگو و بخند او در هنگام صرف ناهار است که از خاطراتش می‌گوید اما به رسم امانت منتشر نشده است.

ساعت ۱۳ در دفتر کارش حاضر می‌شویم. کتش را تنش می‌کند تا مرتب‌تر به نظر برسد و پیش از مصاحبه هم ۱۰ دقیقه‌ای را به بگو و بخند می‌گذراند. شاید این مصاحبه تاحدودی موجب آشنایی بیشتر اهالی فوتبال با سکان‌دار فوتبال کشور شود. خواندن این مصاحبه خالی از لطف نیست که در ادامه از نظرتان می‌گذرد:

*سعی کردم پسرهایم در کار دولتی نباشند و به فوتبال ورود نکنند

ایسنا: در آغاز مصاحبه درباره خودتان صحبت کنید؛ کار و کاسبی شما چیست و از کجا معاش خانواده‌تان تامین می شود؟ چرا که بارها گفته‌اید هیچ حقوقی را از فوتبال دریافت نمی‌کنید.

تاج: من مهدی تاج هستم فرزند علی اصغر. کاسبی ما مربوط به کار بخش بازرگانی است. خودم خیلی کار نمی‌کنم. دو پسر دارم که آن‌ها کار می‌کنند. یکی از آن‌ها دانشجوی مقطع دکتری است و پسر دومم در دانشگاه صنعتی در مقطع فوق لیسانس تحصیل می‌کند. هر دو باسواد هستند. دو پسر و یک نوه دارم. دو پسرم کارها را می‌کنند. پسرهایم در کار عمران و ساخت و ساز هستند. برای دیگران و خودشان کار می‌کنند. سعی کردیم کار دولتی نکنند.

*رک هستم، چون وام‌دار کسی نیستم

ایسنا: به فوتبال هم ورود نکردند؟

تاج: در فوتبال نیستد اما با بچه‌های فامیل زمینی را اجاره کرده‌اند و هفته‌ای یک بار فوتبال و یک بار هم والیبال بازی می‌کنند. فوتبال را هم حرفه‌ای کار نمی‌کنند. ادعای من این است در ۲۰، ۳۰ سالی که در فوتبال بودم، پول نگرفتم. درآمدم از خودم است و از این بابت هم خوشحال هستم. به همین دلیل حرفم را رک و محکم می‌زنم. البته به گونه‌ای نیست که تبدیل به بی‌ادبی شود. اگر رک‌گویی با آداب توام نباشد تبدیل به بی‌ادبی می‌شود. من رک هستم چون وامدار و بدهکار کسی نیستم.

ایسنا: درباره کار و کاسبی‌تان بیشتر توضیح می‌دهید، می‌گویند شما در بخش فولاد فعال هستید؟

تاج: نه الان کار فولاد نمی‌کنم چرا که اگر اینطور بود الان ورشکست شده بودم. همه در فولاد ضرر کردند. باهوشی من این بود که در جاهایی که احساس کردم شرایط مناسب نیست، ورود نکردم. الان کارهای عادی خودم را می‌کنم، کارهای فنی و مهندسی، نقشه‌ای و ... را انجام می‌دهم چرا که بچه‌ها در این بخش بسیار زبده هستند. آن‌ها هم برای خودشان و هم برای دیگران کار می‌کنند.

ایسنا: در بخش واردات و صادرات هستید؟

تاج: نه در این بخش هم نیستم.

*اهل رفت و آمد سیستماتیک نیستم و با فوتبالی‌ها معاشرت ندارم

ایسنا: آیا با اهالی فوتبال هم رفت و آمد خانوادگی دارید؟

تاج: با هیچ کدام از فوتبالی‌ها رفت و آمد ندارم. با هیچ کدام از فوتبالیست‌ها و مدیران مرتبط با فوتبال هم رفت و آمد خانوادگی ندارم. خانواده من اهل رفت و آمد نیستند و بیشتر با پسرها و عروس‌هایم و  برادرانم رفت و آمد می‌کنیم. اهل رفت و آمد فامیلی هستیم تا رفت و آمد رفاقتی. در کل زیاد اهل مهمانی نیستیم و شاید در ماه رمضان رفت و آمد داشته باشیم. اهل رفت و آمد سیستماتیک هم نیستیم.

*زودتر به خانه می‌روم که نوه‌ام را ببینم

ایسنا: حضور در فدراسیون فوتبال و سازمان لیگ تا چه حد زمان شما را به خود اختصاص داده است؟

تاج: من در یک ماه گذشته بسیار درگیر بودم. قبلا دوست داشتم زودتر به خانه بروم تا فرزندانم را ببینیم ولی الان طالب نوه‌ام هستم و بیشتر سعی می‌کنم او را ببینم. سعی می‌کنم به گونه‌ای به خانه بروم که او را ببینم اما این کار بسیار سخت شده چرا که در ماه بهمن و اسفند در همه مواقع سر کار بودم. بلا استثنا جمعه‌ها هم تا ساعت ۷، ۸ شب در فدراسیون فوتبال حضور داشتم. روزهای دیگر هم جای خود را دارد. کار همیشه است. فوتبال فقط کار است. در خانه هم باید گوش به زنگ باشم چرا که موبایلم در بیشتر مواقع زنگ می‌خورد. با اینکه دکتر به من توصیه کرده موبایلم را جواب ندهم و خیلی کم به سمت موبایل می‌روم اما صبح که به دفتر می‌آیم تا آخر شب جواب رسانه‌ها را می‌دهم بعد هم که به خانه می‌روم باید در برنامه‌های تلویزیونی و برنامه‌های روی خط و زیر خط پاسخگو باشم. همه این بحث‌ها همیشه در اطراف من هستند. این یک سمت موضوع است چرا که فوتبال یک موضوع سیاسی، امنیتی، اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و ... است. همه چیز در فوتبال وجود دارد.

*امنیت کشور را با برگزاری جام حذفی در خرمشهر نشان دادیم

تاج: در بخش فرهنگی کارهایی که ما کردیم بسیار موثر بودند. در روز درختکاری و طبیعت وقتی یک درخت را می‌کاریم همه خبر آن را می‌زنند. در بخش دفاع مقدس و شهدا کارهایی را انجام دادیم. شاید ۱۰ قاب و لوح تقدیر از این بخش دارم که از سازمان لیگ و فدراسیون فوتبال تجلیل کردند چرا که ما یاد و خاطره شهدای منا، مدافع حرم و ... را گرامی داشتیم. کارهای ما تاثیرگذار بوده است. در داربی جانبازان ۷۰، ۸۰ درصد را به ورزشگاه می‌آوریم و همه آنها را می‌بینند. در واقع کار ما کمتر از سازمان تبلیغات نیست و تاثیرگذاری بیشتری دارد. یا جام حذفی را در خرمشهر برگزار کردیم. امنیت کشور این فرصت را به ما داد که بازی را در این شهر برگزار کنیم. کاری که ما برای امنیت کشور کردیم شاید هیچ کس انجام نداده است. فینال جام حذفی را سال گذشته در شرایطی که اوج اقتدار داعش در عراق بود در خرمشهر برگزار کردیم. ما این کار را کردیم و هیچ اتفاقی هم نیفتاد. با این کار اوج اقتدار نظام و امنیت آن را نشان دادیم. داعش در چند قدمی ما بود اما ما به خرمشهر رفتیم و در ورزشگاه مملو از جمعیت جام حذفی را برگزار کردیم. فوتبال امنیت را به مردم نشان داد. در فوتبال برنامه‌ریزی‌های مختلفی را انجام دادیم. در بخش آب و هوا خیلی از شهرها با ریزگردها و آلودگی مواجه هستند ولی لیگ ما کمترین تغییر را در برگزاری مسابقات دارد.

*با جوانگرایی، بازیکنانی مثل شربتی شناخته شدند!

تاج: امتیاز دیگر ما، جوانگرایی بود که در فوتبال انجام دادیم. این در نوع خود بی‌نظیر بود. یک زمان مرحوم دهداری تیم ملی را جوان کرد اما این مختص به یک تیم بود. همواره کار آقای دهداری برای ما قابل ستایش بود. لیگ فراتر از این بود و الان حاصل جوانگرایی ما را در تیم ملی می‌بینید. پرسپولیس و استقلال جوان شدند. برای مثال قبلا کسی شربتی را نمی‌شناخت.

ایسنا: نام شربتی به خاطر بازی تراکتورسازی و سیاه جامگان در ذهن‌تان باقی مانده است؟

تاج: نه، به این موضوع ربطی ندارد. قبلا کسی این بازیکنان را نمی‌شناخت. حاصل کار ما جوان شدن لیگ بود و الان مربیان به سمت بازیکنان جوان می‌روند و علاقه نشان دادند. مدیران باشگاه‌ها و مربیان به این کار علاقه نشان دادند. این کار حاصل یک برنامه‌ریزی توسط سازمان لیگ و فدراسیون فوتبال بود.

*هر کسی یک جور به سیزده بدر می‌رود

ایسنا: بعد از حضور در فدراسیون فوتبال قطعا کارتان بیشتر از سازمان لیگ شده است. قبلا شاید آقای کفاشیان با خنده مشکلات را پشت سر می‌گذاشت اما مشغله کاری زیاد و مشکلات موجود در فوتبال چقدر روی حال‌تان تاثیر گذاشته است؟

تاج: من نمی‌توانم از خیلی از موضوعات بگذرم و تا زمانی هم که مشکلات را حل نکنم آن را رها نمی‌کنم. هر کسی یک جور به سیزده به در می‌رود و فوتبال را هر کسی به روش خودش اداره می‌کند. همه اینها به مدیریت بستگی دارد منتهی شخصیت من به گونه‌ای است که جدی هستم اما اینکه به کسی توهین کنم و عصبانیتم را نشان دهم را نمی‌پسندم. عزت نفس خودم را از دست نمی‌دهم. فارغ از این مسائل فوتبال شرایط خاص خودش را دارد. برای مثال چند روز پیش از طرف رییس جمهور تجلیل شدم اما امکان داشت بعدازظهر همان روز به دلیل یک اشتباه داوری حیا کن، رها کن می‌گفتند. اختلاف زمانی این دو اتفاق بسیار کم است. در هیچ جای دنیا چنین اتفاقی رخ نمی‌دهد. من در همه بخش‌ها حضور داشتم. عضو هیات مدیره باشگاه‌ها بودم، عضو هیات مدیره کارخانه بودم. در کار فولاد بودم، کارهای متفاوتی را انجام دادم. مدیرکل بازرگانی و ... بودم اما هیچ جا چنین تلورانسی را نمی‌بینید. برای مثال صبح بالاترین مقام اجرایی کشور از شما تقدیر می‌کند، بعدازظهر علیه شما موضع می گیرند. البته خوشبختانه این اتفاق رخ نداد. ممکن است امروز این اتفاق رخ بدهد. این فوتبال است که در ذات خود چنین مسائلی را به دنبال دارد.

*کسی چیزی بگوید، تا جواب ندهم خوابم نمی‌برد

ایسنا: خیلی ها می‌گویند آقای تاج هم مانند آقای کفاشیان به خاطر فوتبال باید از خیلی از مسائل عبور کند؟

تاج: نه، من نمی‌توانم. اگر یک وقت کسی به من چیزی بگوید تا وقتی که جواب او را ندهم شب خوابم نمی‌برد. تا صبح بیدار می‌مانم تا جواب او را بدهم. شاید خانه نروم تا جواب او را بدهم.

*کفاشیان همیشه شوخی می‌کند

ایسنا: قبل از حضور در سمت رییس فدراسیون فوتبال، می‌گفتند شما جزو باند اصفهانی‌ها هستید. الان که به فدراسیون فوتبال آمدید کماکان این حرف را به شما می‌زنند؟ کفاشیان هم یک بار گفت که شما کارگزار باند اصفهانی‌ها هستید.

تاج: این بنده خدا که همیشه شوخی می‌کند! اصلا اینطور نیست. برای من تیم ملی از همه چیز مهمتر است. آبرویم برایم مهم است. همه کسانی که دور این میز نشستند از اقصی نقاط ایران هستند. آیا شما حاضرید با آبروی خودتان بازی کنید؟ آبروی من مهمتر از هر چیزی است. من تعصبی روی تیم‌ها ندارم. من عضو هیات مدیره پرسپولیس هم بوده‌ام، در سپاهان و ذوب‌آهن حضور داشتم. نام خودم هم که تاج است (اشاره به نام سابق استقلال). الان هیچ حساسیتی روی تیم‌ها ندارم. به همه تیم‌ها هم می‌خورم. در سابقه‌ام رییس کمیته داوران، عضو کمیته اخلاق، رییس سازمان لیگ، نایب رییس اول، نایب رییس دوم، رییس سازمان تیم‌های ملی، مدیرعامل باشگاه و ... وجود دارد که اینها نشان می‌دهد سابقه طولانی در بخش‌های مختلف دارم. دو، سه سال دیگر ۳۰ سال می‌شود که در فوتبال حضور دارم. احساس غربت من فقط به تیم‌های ملی است. بهتر برگزار شدن لیگ و انجام دادن ماموریت‌هایم بسیار مهم است. هر کجا که بودم سعی کردم ماموریتم را به بهترین نحو ممکن انجام دهم. هر چقدر که در توانم بود برای کارم گذاشتم.

ایسنا: شما هم به اینکه برخی‌ها می‌گویند دوست دارند در هر کجا که هستند تاریخ را به قبل و بعد از من تقسیم کنند، قائل هستید؟

تاج: نه، من می‌خواهم کارم را به خوبی انجام دهم. ما در فوتبال جوانگرایی را به خوبی انجام دادیم چون قبلا نمی‌توانستید هیچ بازیکنی را در اواسط لیگ جذب کنید اما طبق این قانون در هر زمان که خواستید می‌توانید بازیکن زیر ۲۳ سال جذب کنید. این یک جریان بود. بعضی‌ها به این موضوع توجه ندارند. جلوی بداخلاقی‌ها را در کمیته انضباطی و اخلاق گرفتیم. الان کمیته اخلاق و انضباطی مرتب حکم می‌دهند. دادسراها در حوزه ورزش فعال شدند. اگر چیزی هست رسیدگی می‌شود و اگر چیزی هم نیست نباید حرفش را بزنند. ما باید مقداری فضا را تلطیف کنیم. فوتبال اگر نامطلوب شود بسیاری از جوانان ما در معرض خطر قرار می‌گیرند. کشور قابلیت دارد و توانمند است، باید از آن استفاده کنیم. الان با ۴۵ میلیارد تومان فوتبال را اداره می‌کنیم. چرا ما از همدیگر تشکر نمی‌کنیم؟ باید از رسانه‌ها تشکر کنیم که با پول ناچیزی اداره می‌شوند. می‌گویند در رسانه‌ها بده و بستان وجود دارد، در کدام رسانه چنین اتفاقی رخ می‌دهد که آن را مطرح می‌کنند؟ اگر هست، آن را به من نشان دهند، من چنین چیزی را سراغ ندارم. فوتبال ما با هیچ مقابل کره، استرالیا، ژاپن قرار گرفته و از آنها هم جلوتر است. آنها امکانات بسیار زیادی دارند. شما نتیجه را می‌بینید. تیم جوانان و نوجوانان به جام جهانی صعود کرده، در فوتسال سوم جهان هستیم و در فوتبال ساحلی مقام دوم بین قاره‌ای را کسب کردیم. در بخش بزرگسالان هم در گروه خودمان اول هستیم. بانوان ما هم در حال تلاش هستند. هر روز اردو داریم. در هر سه ماه چهار هزار ساعت اردو داریم. در بخش‌هایی که قابل دیدن نیست، همین‌طور هزینه می‌کنیم. یکی از کارهایم این است که کمپ تیم ملی را درست کنم. خوشبختانه آقای سلطانی‌فر کمک کرده است. پنج هزار متر زمین به ما در کنار کمپ زمین دادند. تلاش می‌کنیم که ساختمان فدراسیون و سازمان لیگ را به کمپ بیاوریم. موزه فوتبال را تاسیس کنیم. الان مقابل سازمان لیگ بروید جای پارک وجود ندارد. در محل فدراسیون هم همه همسایه‌ها شاکی هستند. کارها را انجام می‌دهیم و به نظرم کارهای مهمی است.

*آوردن کی‌روش به ایران بهترین دستاورد کفاشیان بود

ایسنا: بزرگ‌ترین دستاورد علی کفاشیان در هشت سالی که در فوتبال حضور داشت چه بود؟

تاج: آوردن کی‌روش به ایران و سپردن هدایت تیم ملی به او یکی از دستاوردهای علی کفاشیان بود. روزی که کی‌روش به ایران آمد، من و کفاشیان به همراه کی‌روش برای صرف ناهار به رستوران رفتیم. رستورانی در مجاورت فدراسیون فوتبال وجود داشت که به آنجا رفتیم. کفاشیان آدم سالمی است و کارهای خوبی هم در مدت زمان مدیریتش انجام داد. خیلی از کارها مربوط به یک دوره مدیریتی نیست و از گذشته باقی مانده است. برای مثال ۹ منطقه‌ای شدن لیگ برنامه‌ای بود که آقای صفایی فراهانی آن را ارائه کرد اما آن موقع نتوانست اجرایی کند و ما این کار را عملی کردیم. آن زمان صفایی دوست داشت که همه استعدادها دیده شوند اما کار روی زمین مانده بود. آقای دادگان به نظرم در بخش پایه‌ها کارهای خوبی انجام داد. رشد و پیشرفت رده‌های پایه حاصل دوره‌های مختلف بوده است. آقای صفایی سنگ بنای خوبی را گذاشته است. کفاشیان هم برای پایه‌ها زحمات زیادی کشید.

ایسنا: در دوره‌ای که کفاشیان رییس و شما نایب رییس بودید، اقدامی بود که نسبت به آن موضوع نظر دیگری داشته باشید و در ضمیر ناخودآگاه خودتان دوست داشته باشید به گونه‌ای دیگر رفتار می‌کردید؟

تاج: گفتنی نیست. آن موقع سپری شده اما همین الان هم کارهایی که مدنظر خودم است اجرایی می‌کنم. مثلا برای کمیته اخلاق برنامه‌هایی داشتم که الان آنها را اجرایی می‌کنم. کمیته اخلاق دوره کفاشیان کجا و کمیته اخلاقی که در دوره ما وجود دارد کجا؟ البته این به معنی کم‌کاری در دوره کفاشیان نیست بلکه ما کار بیشتری انجام می‌دهیم یا در بخش تیم‌های پایه ما کارهای متعددی را انجام می‌دهیم. مفهوم این کارها این است که نقطه نظرات خودمان را اجرا می‌کنیم. در بخش بانوان هم ما نیرو و توان زیادی را گذاشتیم. این قبیل کارها در گذشته هم بوده اما ما هم به سبک خودمان آنها را انجام می‌دهیم.

ایسنا: مباحثی که امروزه درباره وجود فساد در فوتبال مطرح می‌شود بیشتر به دوره کفاشیان باز می‌گردد. آیا شما هم موافقید که کم کاری‌های دوره کفاشیان موجب مطرح شدن چنین مواردی شده است؟

تاج: من به اتفاقاتی که در گذشته رخ داده وارد نمی‌شوم چرا که اخلاقی نیست. فکر نمی‌کنم در آن دوره کم‌کاری شده است. ما در این دوره حساسیت بیشتری را نسبت به دوره گذشته به خرج داده‌ایم. الان ما در برابر پرونده‌ها حکم صادر می‌کنیم. آن زمان هم حکم صادر می‌شد اما الان با سرعت بیشتری حکم صادر می‌کنیم. الان فنی‌تر از گذشته به این مباحث ورود می‌کنیم. آقای تورک و همکارانش مصمم‌تر از گذشته هستند و ما از تجربیات گذشتگان استفاده کردیم. پیشنهادمان این بود که آقای ابوالقاسم‌پور هم در این کمیته حضور داشته باشد تا به عنوان یک فرد فوتبالی نظرات مفیدی را ارائه دهد.

*ظرف و مظروف در کمیته بین‌الملل یکی نبود

ایسنا: در طول سال‌هایی که در فوتبال حضور داشتید برآورد کلی از اقدامات فدراسیون مفید است اما زمانی که در برخی از قسمت‌ها ریز می‌شویم اشکالاتی را مشاهده می‌کنیم برای مثال در پرونده استقلال و تراکتورسازی شاهد اشتباهاتی بودیم که می‌توانست بهتر از این عمل شود.

تاج: به نظرم تحلیل درستی است و ما این اتفاق را قبول داریم. فدراسیون در بخش‌هایی خیلی موفق بوده اما در بخش‌هایی هم باید ترمیم داشته باشیم. برای مثال ما کمیته بین الملل را ترمیم کردیم. یک خانم که دقیق‌تر و فنی‌تر است را جایگزین کردیم. سایر همکاران هم زحمت کشیدند اما این ظرف با مظروف یکی نبود. کمیته تعیین وضعیت بازیکنان تشکیل شده است. این کار خوبی بود که صورت گرفت. در همین بخش باشگاه‌هایی را که در کمیته انضباطی فیفا بدهکار هستند از جذب بازیکن و مربی خارجی محروم کردیم.

*در ایران، باشگاه را با یک شاخه نبات واگذار می‌کنند!

ایسنا: این حکم را شما صادر کردید یا فیفا؟

تاج: این حکم داخلی است که با سازمان لیگ، هیات رییسه، سازمان فوتسال و ... به این جمع‌بندی رسیدیم که پرونده‌ها را کم کنیم. اگر ادامه دهیم سر از جاهایی پیدا می‌کند که خوشایند نیست. الان در حال کم کردن پرونده‌ها هستیم. استقلال چهار پرونده خود را مختومه کرده است. پرسپولیس خیلی مصمم است که پرونده‌ها را خاتمه بخشد. تراکتورسازی با مشکلاتی مواجه است اما آنها در تلاش هستند. بعضی از باشگاه‌ها هم مانند راه‌آهن تکلیف‌شان مشخص نیست. پدیده، سیاه جامگان و ملوان هم باید بجنبند. خوشبختانه دستاورد خوب فدراسیون فوتبال این است که با صداوسیما هم گفت‌وگوهای خوبی را داشته است. آنها قبلا حاضر نبودند با ما صحبت کنند و هیچ رغبتی برای این موضوع نشان نمی‌دادند. یک دیوار بی‌اطمینانی بین ما و صداوسیما وجود داشت. الان این دیوار برداشته شده است. در مجمع تشخیص مصلحت نظام به ما گفته بودند که قانونی برای پرداخت حق پخش وجود ندارد و باید آن مشکل را برطرف می‌کردیم. دو سال است که این کار را پیگیری می‌کنیم. سازمان لیگ و فدراسیون جلسات متعددی را با مجمع تشخیص مصلحت نظام برگزار کردند. بعد پرونده به مجلس رفت و مجلس شورای اسلامی هم در برنامه این موضوع را پیش‌بینی کرده است. برنامه برای پنج، شش سال است اما اگر در بودجه قرار می‌گرفت فقط شامل یک سال می‌شد. در برنامه آمده است که باید تبلیغات بین صداوسیما و فدراسیون فوتبال تقسیم شود. تا این پول به فوتبال نیاید همه بدهکارند. باشگاهی که بدهکار است و پولی ندارد از کجا درآمد خود را تامین کند. در همه جای دنیا به دنبال خرید سهام باشگاه‌ها هستند اما اینجا شما حاضرید با یک شاخه نبات، باشگاه‌ها را با گونی واگذار کنید!

ایسنا: انتصاباتی که بعد از محرومیت استقلال و تراکتورسازی در فدراسیون فوتبال افتاد نشان می‌دهد که فدراسیون به نوعی به اشتباه‌های خود در این پرونده اذعان کرده است؟

تاج: شما موضوع را آنطور که من می‌گویم ببینید. باشگاه‌ها همیشه خودشان با فیفا طرف حساب هستند. لذا اشتباه موثری از سوی فدراسیون صورت نگرفته است. چه ما نامه بنویسیم و چه ننویسیم هیچ اتفاقی نمی‌افتد. حال اینکه فدراسیون فوتبال بیاید نامه بنویسد که شما سه بازیکن می‌گیرید محل اشکال است، ما این را ترمیم کردیم. کمیته بین‌الملل را تقویت کردیم. در کل اقدام فدراسیون فوتبال در این موضوع چندان تاثیری نداشت. در محتوا فرق نمی‌کرد. از طرف فدراسیون حکم‌ها را اجرا می‌کنیم. قبلا اینطور بود که به باشگاه‌ها کمک کنیم ولی الان اجبارا همه پرونده‌ها را اجرا می‌کنیم. تا به حال رای نیامده که آن را اجرا نکرده باشیم. هر ماموریتی که به دوش ما بوده آن را انجام داده‌ایم.

*از تراکتورسازی هیچ امتیازی کم نمی‌شود

ایسنا: برای آخرین بار درباره پرونده تراکتورسازی توضیح شفافی دهید. آیا از این تیم بابت استفاده از سه بازیکن غیرمجاز امتیازی کم می‌شود یا نه؟

تاج: خیر، از تراکتورسازی هیچ امتیازی کم نمی‌شود. اگر فیفا اعلام کند حتما این امتیاز را کم می‌کنیم. فدراسیون در این مورد به موقع عمل کرده و استعلام لازم را گرفته است. فقط باید پرونده‌های روی میز را حل کنند.

ایسنا: آیا تراکتورسازی از بازیکن غیرمجاز استفاده کرده است یا نه؟

تاج: ما به فیفا نامه زدیم که اینطور نبوده است. وقتی فدراسیون و سازمان لیگ مجوزی را صادر می‌کنند باشگاه مورد نظر تخلفی را انجام نداده است. بازی‌های تراکتورسازی قانونی بوده است. آنها با مجوز بازی کردند.

ایسنا: پس سازمان لیگ فدراسیون تخلف کرده است؟

تاج: از این طرف هم ضابطه قانونی وجود دارد چرا که زمان ابلاغ و زمان اجرا و پنجره نقل و انتقالات تعریفی دارد.

ایسنا: اگر باشگاهی از تراکتورسازی به خاطر استفاده از بازیکن غیر مجاز شکایت کند، آیا فیفا به این موضوع ورود می‌کند؟  

تاج: تا ۲۴ ساعت پس از پایان بازی زمان شکایت است و دیگر باشگاهی نمی‌تواند نسبت به این موضوع اعتراضی را وارد کند. این موضوع تعریف‌های زیادی دارد. کمیته تدوین مقررات و آقای براتی بهتر می‌توانند در این باره صحبت کنند. آنها اطلاعات کافی و وافی دارند. حسن این کار این است که در آینده مسیر بسیار صاف می‌شود.

*اختلاف تیم ملی و باشگاه‌ها ادامه خواهد داشت

ایسنا: زمانی که ریاست فدراسیون فوتبال را بر عهده گرفتید آیا پیش‌بینی کرده بودید که در این مسیر به مشکلات مختلفی مانند اختلافات پیرامون تیم ملی، محرومیت باشگاه‌ها از نقل و انتقالات و ... مواجه شوید؟

تاج: همه این اتفاقات را پیش‌بینی کرده بودند. این اتفاقات همیشه بین تیم ملی و باشگاه‌ها وجود داشته است و در آینده هم وجود خواهد داشت. الان هم اینطور نیست که اختلافات تمام شده است. این اختلافات درختی نیست که بگوییم ریشه آن را زده‌ایم و دیگر رشد نخواهد کرد. این یک پدیده اجتماعی است که پیش می‌آید. دوباره در آینده بین اردوهای تیم ملی و لیگ قهرمانان این اختلافات پیش می‌آید.

ایسنا: آیا کی‌روش نسبت به تغییر زمان دیدار با ازبکستان از ۲۳ به ۲۲ خرداد معترض است؟

تاج: ما چاره‌ای نداشتیم. کی‌روش هم معترض نیست. ما مجالی نداشتیم که بازی را در ۲۳ خرداد برگزار کنیم. ما کشوری هستیم که قواعد مخصوص خودمان را داریم و همه دنیا نسبت به آن کمال احترام را دارند.

ایسنا: سختی‌های برگزاری دیدار ایران و کره جنوبی موجب تغییر زمان این دیدار شد؟

تاج: نه، اما اگر می‌توانستیم آن بازی را هم در تاریخ دیگری برگزار می‌کردیم اما مجبور شدیم بازی را در روز تاسوعا برگزار کنیم.

*ممکن است نمایندگان ایران و عربستان در دور گروهی به هم نخورند

ایسنا: احتمال دارد از این پس نمایندگان ایران و عربستان با تقسیم‌بندی جدید AFC‌ کمتر با هم بازی کنند و در واقع ایران به منطقه دیگری در آسیا منتقل شود؟

تاج: ممکن است این اتفاق رخ دهد.

ایسنا: یعنی ما به منطقه شرق آسیا اضافه می‌شویم؟

تاج: نه، اینطور نیست. AFC‌ طرحی را ارائه کرده است که ایران و عربستان از هم جدا شوند. در این باره فقط مذاکره‌ای صورت گرفته است. طرح AFC‌ به این صورت است که در دور مقدماتی و گروهی با هم دیدار نکنند اما در مراحل بالاتر مانعی وجود ندارد. این پیشنهادی بوده که AFC‌ داده و ما و عربستان روی آن کار می‌کنیم. الان سکوت بهترین راه است. شاید در آینده این اتفاق رخ دهد.