۱۸:۲۱ ۱۳۹۶/۱/۷
نگاهی به روند ثبت نام کاندیداها در مازندران/

در تکاپوی صندلی شورا/حضور چشمگیر فضای مجازی در روند ثبت نام

در تکاپوی صندلی شورا/حضور چشمگیر فضای مجازی در روند ثبت نام

در جریان شناسی ثبت نام کاندیداهای شهرها و روستاهای مازندران می توان به این نکته رسید که هنوز اقبال افراد پابه سن گذاشته در روستاها بیشتر از شهرها است.

به گزارش کاسپین24؛ثبت نام کاندیداهای حضور در شوراهای اسلامی شهر و روستا در مازندران همزمان با سراسر کشور به ‍‍ پایان رسید.

در جریان شناسی ثبت نام کاندیداهای شهرها و روستاهای مازندران می توان به این نکته رسید که هنوز اقبال افراد پابه سن گذاشته در روستاها بیشتر از شهرها است.

در شهرها نیز حجم بیش از ده برابری ثبت نام متقاضیان نشان از جریانی دیگر در این حوزه دارد.

در حوزه شوراهای روستایی با وجود اهمیت بسیار زیاد شوراهای اسلامی در توسعه روستاها و سوق دادن آنها به سمت اشتغال گردشگری و توسعه فرهنگی، شاهد حضور پررنگ جوانان نیستیم.

اما در جامعه شهری نیز ثبت نام افراد از اقشار مختلف به ویژه جامعه کارمندی و فعالان صنعت ساختمان در این بخش نشان دهنده گرایش های خاص است.

در حوزه روستایی پیرترین کاندیداها در آمل و سوادکوه ثبت نام کردند و در سوادکوه جوان ترین کاندیدا در حوزه شهری ثبت نام خود را انجام داد اما آنچه مشخص است اقبال به شورای شهرها بیشتر از شورای روستایی است.

بسیاری از چهره هایی که از ماه های گذشته در رسانه ها و فضای مجازی فعالیت داشتند دستشان به رنگ جوهر ثبت نام آغشته شد و نشان داد حدس و گمان ها بعید هم نبود.

صدور احکام مشاوره در روزهای پایانی سال 95، مثلا در حوزه سازمان همیاری شهرداری های مازندران نیز شایبه انتخاباتی را دامن زد تا مشخص شود که برخی احکام مشاوره جنبه تبلیغاتی داشته است.

در جریان شناسی سیاسی کاندیداهای شورای شهرهای مازندران، نیز مشخص شد که حتی بسیاری از ثبت نام ها تیمی و گروهی نبوده و رفتارهای فردی در این زمینه بیشتر نقش داشته است.

ثبت نام چند چهره شاخص اصلاح طلب در ساری در دقایق پایانی بخشی از معادلات در این حوزه انتخابیه را تغییر داد تا انتخابات شورای اسلامی شهر ساری شاهد چالش حضور سیاسیون باشد.

در آمل نیز عدم حضور رئیس فعلی شورا در انتخابات آینده بخش دیگری از روند پیش بینی نشده ثبت نام ها در مازندران بود.

ثبت نام شهرداران سابق و یک معاون فرماندار در حوزه قائم شهر نیز انتخابات این دوره را در این منطقه جدی تر کرده است.

در  بهشهر اما جوی آرام تر و جوان تر در حوزه ثبت نام ها صورت گرفت و چهره سیاسی ثبت نام ها در این حوزه رخی نشان نداد.

در حوزه شهرستان بابل آمل نیز ثبت نام فرمانداران سابق این دو شهرستان نیز بخشی دیگری از تحولات سیاسی در ثبت نام ها بود.

ثبت نام یک فرماندار سابق و مدیرکل سابق و چهره شناخته شده مدیریت مازندران نیز در دقایق پایانی خبرساز شد.

در غرب مازندران اما رکوردشکنی برای اهالی رسانه ماند؛ در شهرهای غرب مازندران تقریبا تمامی اعضای فعلی شورای شهرها ثبت نام کردند و در رامسر، نوشهر و چالوس نیز ثبت نام اهالی رسانه برای عضویت در شوراهای اسلامی روستایی و شهری مانند آمل و ساری یک رکورد جدید به شمار می رفت.

اما حضور چشمگیر فضای مجازی در روند ثبت نام و تکاپوی خبرنگاران در این دوره از ثبت نام ها نیز خبرسازی جالبی بود.

بسیاری از کاندیداها تصاویر خود از ثبت نام را برای استفاده رسانه ها و فضای مجازی ارسال می کردند و برخی فرمانداری ها نیز به خبرنگاران اجازه تصویربرداری از روند ثبت نام کاندیداها را داده بودند.

روند رو به افزایش تعداد کانال های مجازی برای فعالیت در فضای انتخاباتی در روزهای اخیر نیز قابل لمس است که به آن چاشنی تخریب نیز اضافه شده است.

اما در آخرین آمار ارائه شده از سوی استانداری مازندران، جزییاتی بیشتری از نام نویسی کاندیداها به چشم می خورد؛

رئیس ستاد انتخابات استان آمار نهایی  ثبت نام را 18175 داوطلبان برای انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا در مازندران اعلام کرد.

علیرضا یونسی معاون سیاسی، امنیتی استانداری مازندران در این باره می گوید: از کل ثبت نام شدگان، 2224 نفر معادل 12.5 درصد برای شوراهای شهر و 15951 نفر  نفر معادل 87.8  درصد برای شوراهای اسلامی روستاها  ثبت نام کردند.

یونسی تعداد کل داوطلبان زن برای شوراهای شهر و روستا در مازندران را 1035 نفر اعلام و تعداد کل داوطلبان مرد برای شوراهای شهر و روستا را 17140 نفر بیان کرد.

رئیس ستاد انتخابات مازندران با اشاره به اینکه بیشترین داوطلبان شرکت کننده در پنجمین دوره انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا دارای میانگین سنی 36 تا 40 سال هستند، می گوید: 3025  نفر در این رده سنی قرار دارند. همچنین سن 1049 داوطلب شرکت کننده در این دوره از انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا مازندران زیر 30 سال است و 75  نفر از ثبت نام شدگان بالای 75 سال سن دارند.

رئیس ستاد انتخابات مازندران در مورد وضعیت سواد داوطلبان نیز اظهار می کند: 8454 نفر از داوطلبان دارای سواد خواندن و نوشتن، 3835 نفر از داوطلبان دارای مدرك دیپلم، 1195 نفر دارای مدرك فوق دیپلم، 3537 نفر دارای مدرك لیسانس، 1039 نفر دارای مدرك فوق لیسانس، 69 نفر دارای مدرك دكترا و 46 نفر دارای مدرك حوزوی هستند.

یونسی در پایان اعلام کرد: 4747 از داوطلبان معادل 26.1 درصد سابقه فعالیت در شورا را دارند.

به گزارش ایسنا، اما این پایان ماجرا نیست، تایید صلاحیت کاندیداها تا زمان رای گیری از روزهای پرچالش دیگر  و پیش رو است.

 

گزارش از الناز پاک نیا ایسنا مازندران