۰۹:۵۲ ۱۳۹۸/۴/۲۲

پولی شدن دانشگاه‎ها در رشته علوم ارتباطات

پولی شدن دانشگاه‎ها در رشته علوم ارتباطات

کاسپین24/تغییرات در ظرفیت‌های پذیرش کارشناسی ارشد رشته علوم ارتباطات اجتماعی در کنکور سراسری 98 چشمگیر و دارای نکته حائر اهمیتی بوده است.

به گزارش کاسپین24،رشته علوم ارتباطات در حوزه تحصیلات تکمیلی از جمله رشته‎هایی است که جذب دانشجو در آن همواره به تعداد بسیار اندک بوده است و مجوز پذیرش دانشجو در این رشته‎ها به سختی اعطا می‌شده است. حذف رشته‎های روزنامه‌نگاری از دانشگاه صداوسیما و دانشگاه تهران و در برخی سال‎ها در دانشگاه علامه طباطبایی همواره با اعتراضاتی مواجه شده بود.


تغییر در وضعیت جذب دانشجویان تحصیلات تکمیلی علوم ارتباطات

ظرفیت پذیرش در رشته علوم ارتباطات و گرایش‌های سه گانه آن در کنکور سراسری ارشد 98، تغییرات چشمگیری داشته است.

دانشگاه صداوسیمای جمهوری اسلامی نیز پس از سال‌ها، امسال در رشته روزنامه‌نگاری و مدیریت رسانه ضمن پذیرش دانشجوی زن در تحصیلات تکمیلی ظرفیت پذیرش خود را در این دو رشته افزایش داده است البته این دانشگاه، شرط تعهد خدمت در سازمان مورد نظر و نیز داشتن شرط سنی کمتر از 30 سال سن را در شرایط جذب دانشجو ذکر کرده است. تعداد کرسی‌های مورد نظر این دانشگاه برای سال 98، 60 نفر است.

در سال جاری دانشگاه تهران و دانشگاه علامه طباطبایی به عنوان تنها دانشگاه‌های سراسری و دانشگاه‎های مرجع رشته‌های روزنامه‎نگاری و مدیریت رسانه در رشته علوم ارتباطات در قسمت روزانه دانشجویی جذب نمی‌کنند و 10 نفر دانشجوی نوبت دوم در دانشگاه علامه طباطبایی و سه نفر دانشگاه تهران در این رشته پذیرش می‌شوند.

همچنین افزایش جذب دانشجوی علوم ارتباطات در مازندران از دیگر تغییرات دفترچه انتخاب رشته کارشناسی ارشد سال 98 به شمار می‎رود.

در سال جاری، وزارت علوم 40 مجوز رشته علوم ارتباطات گرایش تبلیغات فرهنگی و علوم ارتباطات اجتماعی را به دانشگاه‎های غیرانتفاعی مازیار نور و مارلیک نوشهر اعطا کرده است.

جذب دانشجوی روزانه دانشگاه‎های دارای رشته علوم ارتباطات با گرایش‌های مختلف اگرچه با احتساب کرسی‎های دانشکده صداوسیما افزایش یافته اما بدون احتساب صداوسیما و دانشگاه جامع امام حسین، 10 نفر کمتر از سال گذشته در دانشگاه‎های مطرح این رشته یعنی علامه طباطبایی و دانشگاه تهران جذب صورت می گیرد.

در سال 97، بدون احتساب پذیرش ارشد دانشکده صداوسیما در رشته علوم ارتباطات 59 ظرفیت در بخش روزانه پذیرش اعلام شد و 326 دانشجو نیز در نوبت دوم، پردیس‎های خودگردان، غیرانتفاعی و پیام نور جذب دانشجو صورت گرفته است که میزان کرسی‎های این رشته در مجموع 385 نفر در سال گذشته بوده است.

در سال جاری اما با 99 دانشجوی روزانه با احتساب افزایش جذب در دو دانشگاه دیگر که بدون احتساب این دو که احتمال دارد در سال آینده در دفترچه انتخاب رشته قرار نگیرد، 49 نفر در دانشگاه علامه طباطبایی و دانشگاه تهران جذب در رشته‌های مدیریت رسانه، مطالعات فرهنگی و روزنامه‌نگاری ظرفیت اعلام شده که به میزان 10 نفر نسبت به سال گذشته کاهش داشته است.

افزایش جذب در نوبت‌های پولی

نکته جالب در دفترچه انتخاب رشته کنکور ارشد علوم ارتباطات اعلام جذب 543 دانشجو در بخش‎های نوبت دوم، خودگردان، غیرانتفاعی و پیام نور است که این میزان در سال گذشته 444 نفر بوده است و افزایش 158 نفری در این بخش را نشان می‌دهد.

جذب دانشجو در بخش‎های نوبت دوم دانشگاه علامه طباطبایی و دانشگاه تهران، دانشکده صداوسیما، پردیس خودگردان علامه طباطبایی و دانشگاه تهران، غیرانتفاعی و پیام نور مستلزم پرداخت هزینه از سوی دانشجویان است که از میزان متغیری از شهریه یک‌میلیون و 400 هزار تومانی تا 5 میلیون تومانی را برای هر ترم شامل می‌شود.

مازندران، قم، اصفهان و مشهد از جمله استان‌هایی بودند که در این رشته جذب دانشجو می‌کنند اما مجوزهای دانشگاه‌های مادر این رشته به هیچ کدام از این استان‌ها ارائه نشده است. به ویژه در مازندران با وجود مستقر بودن دانشگاه بابلسر و افزایش تعداد فعالان این حوزه مجوز غیرانتفاعی علوم ارتباطات اعطا شده است که مستلزم دریافت هزینه از دانشجویان است.


منبع:فارس