۱۸:۲۰ ۱۴۰۲/۶/۱۵

پیاده‌روی جاماندگان اربعین در آمل

پیاده‌روی جاماندگان اربعین در آمل

امسال نیز همانند سال‌های پیش در روز اربعین همزمان با سراسر کشور پیاده‌روی جاماندگان اربعین با حضور گسترده مردم در آمل برگزار شد.

به گزارش کاسپین24 | با پای برهنه، چشمان اشک بار، بر سینه و سر زنان مسیر عاشقی در پیش گرفتند.

پس از زیارت آستان امام‌زاده ابراهیم و گل افشانی قبور شهدای دفاع مقدس و مدافعان حرم در مرکزی‌ترین نقطه شهر راهی آستان امامزاده عبدالله در جنوبی‌ترین منطقه شدند.

پای کار سیدالشهدا کسی تعارف ندارد و خجالت معنایی نمی‌شناسد، هر عاشق دلباخته می‌خواهد در مسیر دلدادگی کم نگذارد و با جان و دل طی طریق کند.

مسیر ۱۳ کیلومتری پیاده‌روی جاماندگان اربعین تفاوتی با مسیر طولانی نجف تا کربلا ندارد، مسیر، هدف، مکتب و آئین یکی است و همه میدان این بار برای چه راهی طریق الهی شدند.

از کودک یک ساله با کالسکه تا پیرمرد ۹۰ ساله با پای برهنه گرمای ۳۸ درجه آفتاب سوزان در سومین ماه دومین فصل سال را شرمنده خود کردند.

موکب‌ها و نواهای عاشورایی هم تفاوتی با مواکب اربعین نداشت، همه سیاه‌پوش و دل سوخته اهل بیت، ذکر یا حسین، یا ابوالفضل و ادرکنی یا زینب به لب گرفتند و ذکر عاشورایی شان هم نوا با ذکر فرشتگان و شهدا بود.

ارباب و رعیت، رئیس و مدیر، پیر و جوان، کودک و میان سال دیگر مطرح نبود، همه مردمی بودند که خودجوش اربعین را پاس داشتند و هم گام با کاروان اهل بیت در صحرای کربلا نوحه خوانی و سینه‌زنی داشتند.

در زیر خیمه‌اش همه یک خانواده‌ایم؛ یکی اسفند و گل پر بر روی زغال افروخته می‌ریخت، دیگری پرچم سیدالشهدا علم کرده بود تا راهپیمایان تبرک بجویند، یکی شیرینی و شربت مهیا کرده و سفره اطعام گرم و آش هم مهیا بود.

بزرگ‌ترین اجتماع مذهبی دنیا نه تنها در مسیر عرشی و عرفانی نجف به کربلا بلکه در جای جای جهان اسلام شور و حرارت ویژه به پا کرده و بعد یک هزار و ۴۰۰ سال کاری کرده کارستان.

بسیاری از زائران کربلا و نجف که به تازگی از پیاده‌روی اربعین حسینی بازگشت کردند نیز در مسیر عاشقی همراه عاشقان جامانده شدند.

در میان مواکب مسیر پیاده‌روی، موکب فرهنگی مذهبی بیمارستان امام خمینی و بسیج جامعه پزشکی آمل فضای خدمت‌رسانی سفیدجامه گان کادر بهداشت و درمان را در جبهه‌ای دیگر مهیا کرده تا پذیرایی از مهمانان اربعین رنگ وبوی دیگری به خود بگیرد.

فرمانده ناحیه مقاومت بسیج آمل در حاشیه پیاده‌روی جاماندگان اربعین در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری فارس، اظهار کرد: مردم حماسه‌ساز دیار هزار سنگر در تاریخ سال ۱۴۰۲ برگ زرین و ماندگار در مسیر دلدادگی اهل بیت رقم زدند و از هر سن، گرایش و اعتقادی پای کار آمدند.

عابدین داغمه‌چی افزود: این مهم نشان‌دهنده علاقه و ارادتمندی به معصومان است و امروز همه مردمی که به طریقی نتوانستند در کربلا حاضر شوند در پیاده‌روی جاماندگان آمدند تا بیعت با ولایت و امام معصوم داشته باشند.

وی با اشاره به اینکه موکب‌های متعدد، حضور مردم، حال و هوای معنوی مؤمنان تفاوتی در مسیر اربعین نجف تا کربلا و آمل نشان نمی‌دهد، تصریح کرد: دل‌های اهل بیت به هم وصل است و باید در مقابل حضور حماسی، اعتقادی و دینی مردم قدردانی و قدرشناسی صمیمانه داشت.

پایان این مسیر با زیارت آستان امامزاده عبدالله همراه بود و زائران پس از اقامه نماز جماعت ظهر و عصر در مراسم عزاداری امام حسین و یارانش به سوگ نشستند.


منبع: فارس