۱۷:۴۰ ۱۴۰۲/۶/۲۴

کرونا در کمین سالمندان

کرونا در کمین سالمندان

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی مازندران با اشاره به اینکه بیماری کووید ۱۹ هنوز در جامعه شیوع دارد به سالمندان و بیماران زمینه ای که دچار ضعف سیستم ایمنی بدن نیز هستند توصیه کرد حتما دُز یادآور واکسن خود را تزریق کنند.

به گزارش کاسپین24 | هر چند طی چند وقت اخیر خبری از سوی کمیته علمی کرونا با عنوان "پایان استفاده همگانی از ماسک مخابره شد و با توجه به اعلام این کمیته دیگر لازم نیست همه افراد جامعه ماسک بزنند. بر اساس نظر مبنی بر شرایط با ثبات کنونی و پایان وضعیت اضطراری کرونا، به جای توصیه عمومی به کل جامعه برای استفاده از ماسک، تأکید می شود صرفا افرادی که دارای سن بالا، بیماری زمینه ای، نقص ایمنی، بیماری های کلیوی، قلبی، ریوی و کبدی هستند و نیز کسانی که در تماس مستقیم با فردی بوده اند که مشکوک یا قطعا مبتلا به کرونا بوده است، باید از ماسک استفاده کنند. "

همچنین در مورد مراکز بهداشتی و درمانی در مناطقی که انتقال عمومی یا خوشه ای کووید ۱۹ گزارش شده باشد، استفاده از ماسک برای همه اعم از کارکنان و مراجعان این مراکز، توصیه می شود ولی در مناطقی که انتقال قطعی به صورت تک گیر وجود داشته باشد، استفاده از ماسک صرفا برای کارکنان درگیر با بیماران توصیه می شود.

اما در مازندران هم این وضعیت باثبات کرونایی از اوایل خرداد ماه آغاز شد به طوریکه بنا به داده های دانشگاه های علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی مازندران و بابل آخرین مورد فوت براثر ابتلا به این بیماری در هفتم خرداد ماه ثبت شده است و پس از آن دیگر خبری از فوتی ها وجود نداشت.

اما با وجود وضعیت مساعد و گاها بدون خطر کووید ۱۹ در مازندران همچون اوایل شیوع بیماری به افراد خاص که دچار نقص سیستم ایمنی بدن هستند توصیه می شود در این برهه زمانی همچنان نکات بهداشتی از جمله استفاده از ماسک و تزریق دُزهای یادآور واکسن را جدی بگیرند موضوعی مهم و حیاتی که معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی مازندران باز هم بر آن تاکید کرده است.

وجود ۵۰۰ هزار بیمار زمینه ای و سالمند در مازندران

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی مازندران با اشاره به اینکه تاکنون ویروس سویه جدید بیماری در استان گزارش نشده است، افزود: موضوع مهم بحث واکسیناسیون است که باید مردم این مهم را جدی بگیرند.

عباس علیپور روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا ادامه داد:‌ ۱۵ درصد از جمعیت زیر پوشش استان جزو قشر سالمند و نیز حدود ۴۰ هزار بیماری زمینه ای داریم که تمامی این افراد بسته به شرایط جسمی و مصرف داروهایی که دارند جزو افراد با سیستم ایمنی ضعیف بدن به شمار می روند

وی افزود: از جامعه ۲ میلیون و ۸۰ هزار نفری زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مازندران به طور تقریبی جمعیتی معادل حدود ۵۰۰ هزار نفر جزو این اقشار آسیب پذیر به شمار می روند که در پیک های مختلف بیماری در زمره افراد پرخطر و نیاز به تزریق واکسن قرار گرفته اند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی مازندران اظهار داشت: در پیک های قبلی کرونا شاهد بودیم که جدی نگرفتن تزریق واکسن از سوی این افراد منجر به فوت آنها شده است به طوریکه در پیک هفتم کرونا در مازندران تمامی افرادی که براثر ابتلا به این بیماری فوت کردند بیماران زمینه ای بودند.

وی گفت: بروز این سویه در مازندران دور از انتظار نیست و برای مقابله با این وضعیت می بایست افراد آسیب پذیر و پُرخطر را ایمن کنیم.

به گفته علیپور برای این منظور تزریق دُز یادآور واکسن کرونا به بیماران زمینه ای و افراد سالمند مورد تاکید است و برای این کار دانشگاه علوم پزشکی تمام توان خود را بکار بسته است تا این افراد را برای تزریق واکسن فراخواند.

وی اعلام کرد :‌ دانشگاه علوم پزشکی مازندران با استفاده از ظرفیت پزشکان خانواده استان برنامه فراخوان بیماران زمینه ای برای تزریق واکسن کرونا را آغاز کرده است و پزشکان خانواده مکلف شدند تا بیماران زمینه ای که زیر پوشش دارند تماس بگیرند و از آنها بخواهند به مراکز واکسیناسیون مراجعه کنند.

رئیس مرکز بهداشت استان مازندران بیان کرد: تمام مراکز بهداشتی در سطح شهرها و روستاهای استان آماده تزریق واکسن هستند و امیدواریم باتوجه به توصیه‌ها و هشدارها این موج بیماری را به‌صورت خفیف پشت سر بگذاریم.


منبع: ایرنا