۰۹:۲۸ ۱۳۹۸/۳/۱۹
نگاهی به سیاست های اقتصادی استاندار مازندران؛

راه درست

راه درست

کاسپین24/سال 98 را می توان سال اقتصادی برای مازندران دانست، رویکرد اقتصادی استاندار مازندران به نظر می رسد با پیگیری زیادی از سوی وی صورت می گیرد

به گزارش کاسپین24،سال 98 را می توان سال اقتصادی برای مازندران دانست، رویکرد اقتصادی استاندار مازندران به نظر می رسد با پیگیری زیادی از سوی وی صورت می گیرد. نشست های پی در پی حسین زادگان در حوزه صادرات، تولید، صنعت، کشاورزی و حمایت از واحدهای تولیدی به نظر می رسد سال پررونقی را برای مازندران به ارمغان می آورد.

مازندران دارای زیرساخت های مناسبی در بخش های مهم اقتصادی است اما به نظر می رسد این زیرساخت برای تبدیل شدن به ثروت و درآمدی بالقوه نیاز به راهنمایی، همیاری و نیز مشاوره های ارزشمندی دارد تا از این طریق معضل اشتغال در استان کاهش یافته و رشد تولیدات صنعتی مازندران افزایش یابد.

توجه چند بعدی به توسعه اقتصادی مازندران از نکات بارز تلاش های حسین زادگان در ماه های اخیر است، این امر می تواند بازگشایی گره ای باشد که در سال های اخیر در مازندران ناگشوده باقی مانده بود.

استانداران سابق مازندران بر این دیدگاه بودند که پیگیری و به ثمر رساندن یک پروژه بزرگ و چشمگیر می تواند هم نام نیکی از آنان برجای بگذارد و هم برای مازندران مفید فایده خواهد بود اما حسین زادگان با کالبدشکافی این روند، توجه چند بعدی را در راه توسعه مازندران به کار گرفته است.

آنچه در ماه های اخیر در مازندران مشاهده می شود، راهی درست است که با به ثمر رسیدن آن می توان انتظار داشت ثمرات خوبی برای استان در پی داشته باشد.

عزم و اعلام آمادگی دستگاه ها و نهادها برای توسعه پرورش ماهیان خاویاری مازندران

با حضور احمد حسین زادگان، استاندار مازندران و نبی الله خون میرزایی، معاون وزیر و رئیس سازمان شیلات ایران جلسه بررسی مسایل مختلف نظیر صدور مجوزها، تسهیلات و مشکلات قانونی آن و میزان منابع آبی و نقاط دارای استعداد و ... برای اجرایی شدن طرح های توسعه پرورش ماهیان خاویاری در مازندران برگزار و هماهنگی های لازم برای تعیین تکلیف پروژه های این بخش صورت گرفت و توافقات لازم در این راستا بعمل آمد. ‎

احمد حسین زادگان در این جلسه با اشاره به ضرورت توسعه پرورش ماهیان خاویاری بدلیل ارزش افزوده و اقتصادی و میراثی این گونه از ماهیان و تاثیر آن در رونق تولید و اشتغال، تاکید کرد: اجرای طرح های راکد در این حوزه و زمینه سرمایه گذاری های جدید باید تسهیل و تسریع شود.

استاندار با اشاره به این که تلاش داریم تا در نقاطی که منابع آب سطحی خوبی دارند برای اجرای طرح های توسعه پرورش ماهیان خاویاری بطور جدی ورود کنیم، افزود: برنامه آمایش آب ( اطلس آب استان ) و شناسایی منابع آبی لازم بمنظور تصمیم سازی در این خصوص، از سوی آب منطقه ای تدوین شود.

مقام عالی دولت در مازندران، آب، تورم و افزایش رقم سرمایه گذاری و وثایق مورد نیاز بانک را از جمله مسایل و مشکلات این بخش عنوان کرد و اظهار داشت: همه دستگاه های متولی بویژه بانک های عامل باید زمینه را برای توسعه فعالیت های اقتصادی و رونق تولید و اشتغال بویژه در این بخش به عنوان یک ظرفیت مهم تسهیل کنند

حسین زاگان با بیان این که باید به افراد تحصیلکرده و صاحب تجربه و دانش در این حوزه اعتماد کرد، ابراز داشت: ظرفیت های موجود در استان جهت پرورش ماهیان خاویاری و واحدهای مجوز داده شده و راکد برای احیا شناسایی شود.

وی با تاکید بر این که از ظرفیت ۴۰۰۰ هکتار آب بندان غیرفعال استان برای توسعه پرورش ماهیان خاویاری استفاده شود، بیان داشت: تعداد طرح های قابل اجرا در این خصوص در مازندران از سوی بنیاد مستضعفان اعلام شود و اهلیت سنجی متقاضیان از سوی شیلات صورت گیرد تا طرح ها به افراد دارای اولویت سپرده شود و دامپزشکی نیز حمایت خود را با رعایت مسایل حوزه متبوع اعمال کند.

تشکیل هلدینگ سرمایه گذاری در مازندران

نخستین جلسه ایجاد هلدینگ سرمایه گذاری استان مازندران با حضور احمد حسین زادگان، استاندار مازندران برگزار شد. ‎حسین زادگان در این جلسه گفت که مازندران از استعدادها و ظرفیت‌های بالایی در همه بخش‌های کشاورزی، صنعت و معدن، گردشگری و صنایع دستی برخوردار است و مرزی بودن استان هم شرایط بهتری برای تجارت خارجی فراهم کرده است.

وی افزود: اینکه ما بتوانیم از ظرفیت‌ها استفاده کنیم باید کارگروه‌هایی با حضور سرمایه گذاران و کارآفرینان تشکیل دهیم تا سرمایه گذاری بخش خصوصی اعم از کوچک، بزرگ و متوسط تحت عنوان یک پروژه بزرگ برای استان تعریف شود.

استاندار، خاطرنشان کرد: ایجاد یک شرکت هلدینگ سرمایه گذاری یکی از روش‌های توسعه اقتصادی است که کاملاً متکی به بخش خصوصی بوده و با اعتماد و برنامه ریزی مناسب می‌تواند در بخش‌های مختلف استان از ظرفیت‌ها استفاده کند.

حسین زادگان گفت: جلسه اولیه ایجاد هلدینگ سرمایه گذاری با حضور سرمایه گذاران خوشنام شکل گرفت تا پس از تشکیل ساختار به مباحث جزئی‌تر ورود پیدا کنند.

انعقاد تفاهمنامه یک میلیارد دلاری فی مابین صندوق ضمانت صادرات ایران و استانداری مازندران

بر اساس تفاهمنامه دو جانبه ای که به امضای استاندار مازندران و مدیر عامل صندوق ضمانت صادرات ایران رسید، این صندوق، صادرات مازنی ها را تا سقف یک میلیارد دلار ضمانت می کند. ‎

بر اساس پیگیری های استاندار مازندران در بحث توسعه صادرات؛ تفاهم نامه همکاری به ارزش 1 میلیارد دلار فی مابین صندوق ضمانت صادرات ایران و استانداری مازندران در جلسه شورای اداری استان منعقد شد.

این تفاهم نامه در 4 ماده در راستای رشد و توسعه صادرات غیرنفتی کشور و بمنظور تحقق سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی و رونق تولید و تحقق شعار سال 98 مورد نظر مقام معظم رهبری، فی مابین صندوق ضمانت صادرات ایران و استانداری مازندران منعقد گردید.

حمایت و توسعه، تنوع بخشی و کاهش ریسک صادرکنندگان مازندران و استفاده از ظرفیت های قانونی و مالی صندوق ضمانت صادرات تا سقف 1 میلیارد دلار از اهداف این تفاهم نامه همکاری می باشد.

راه اندازی صنایع فولاد و پتروشیمی در استان

احمد حسین زادگان، استاندار مازندران با بیان اینکه مشکلات سه واحد تولیدی بزرگ در شهرک صنعتی بشل بررسی و مصوبات لازم صادر شد، گفت: با رایزنی هایی که در سطح ملی صورت گرفته، به دنبال راه اندازی صنایع پتروشیمی و فولاد در استان هستیم. ‎

احمدحسین زادگان در جلسه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید استان با حضور معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منطقه ای وزارت کشور، با بیان اینکه نیروی انسانی توانمندی در استان مازندران وجود دارد، گفت: زیرساخت های اقتصادی خوبی نظیر سه بندر هم در استان به برکت انقلاب اسلامی ایجاد شده است و سعی کردیم براساس مزیت های موجود، به دنبال استفاده از ظرفیت های استان نظیر فرودگاه ها و بنادر باشیم.

وی تصریح کرد: موانعی در حوزه اقتصادی داریم و از داشتن صنایع مادر به دلیل محدودیت های زیست محیطی محروم هستیم و شاید بتوان اذعان کرد که این نظر صحیح است که اگر توجه کافی به کشاورزی و صنایع تبدیلی بشود، نیاز به صنایع بزرگ مرتفع می شود اما به آن بخش نیز توجه خوبی نشده است.تلاش می کنیم با رایزنی های ملی صنایع پتروشیمی و فولاد را در استان راه اندازی کنیم. تولیداتی در تراز ملی در استان وجود دارد که در برخی مواقع همین که کاری به تولیدکننده نداشته باشیم و مانع آنها نباشیم، مفید است.