۲۰:۴۴ ۱۴۰۲/۹/۵

پاسخ به رایج‌ترین سوالات درباره مصرف روزانه چای سبز

پاسخ به رایج‌ترین سوالات درباره مصرف روزانه چای سبز

علاقه‌مندان به چای سبز در درجه اول باید به این نکته مهم توجه کنند که چای سبز در گروه نوشیدنی‌های بدون کافئین قرار نمی‌گیرد. پس زیاده‌روی در چای سبز هم مانند دیگر نوشیدنی‌های کافئین‌دار می‌تواند باعث بروز علائمی اضطراب، بی‌قراری، سردرد، حالت تهوع، افزایش ضربان قلب یا اختلال در خواب شبانه شود. درحالی که درجه حساسیت انسان‌ها به کافئین معمولا یک عامل فردی و متغیر است اما سازمان‌های معتبر جهانی می‌گویند که دریافت کافئین در طول روز نهایتا نباید از 400 میلی‌گرم بیشتر باشد.

نکته مهم دیگر این است که مزیت‌های مهم چای سبز معمولا به‌واسطه افزودن قندهای سفید یا مقاد[spoiler][/spoiler]یر زیادی از عسل به این چای به خطر می‌افتند. پس اگر به مصرف روزانه چای سبز علاقه دارید حتما ترکیبات شیرین را به‌صورت کنترل‌شده به این چای اضافه کنید و ترجیحا از لیموترش تازه به‌جای قندها برای طعم‌دارسازی چای سبز کمک بگیرید.

آیا نوشیدن روزانه چای سبز اشکالی ندارد؟

بیشتر افراد می‌توانند مقادیر متعادلی از چای سبز را طبق یک برنامه روزانه مصرف کنند، بدون این‌که دچار مشکل خاصی شوند. کسانی که بدن و مغزشان به چای سبز عادت می‌کند، معمولا می‌توانند روزانه بین 3 تا 5 فنجان چای سبز متعادل (غیرغلیظ) بنوشند، بدون این‌که در دریافت کافئین زیاده‌روی کرده باشند. بهترین زمان برای مصرف چای سبز هم معمولا ساعات اولیه صبح یا اوایل عصر است. حتی مصرف چای سبز حدود 1 تا 2 ساعت بعد از پایان وعده ناهار هم به هضم بهتر غذاها کمک می‌کند.

آیا مصرف چای سبز باعث افزایش فشار خون می‌شود؟

مطالعات مختلفی نشان داده‌اند که چای سبز به کاهش فشار خون کمک می‌کند. دانشمندان دانشگاه کالیفرنیا هم دریافته‌اند که آنتی اکسیدان‌های موجود در چای سبز به باز کردن مجراهای یون کمک می‌کنند، درحالی که همین اتفاق می‌تواند برای ریلکس کردن عضله‌های مرتبط با رگ‌های خونی مفید باشد. وقتی که سلول‌های بدن ریلکس می‌شوند و آرامش پیدا می‌کنند، رگ‌های خونی هم باز می‌شوند و درنتیجه فشار خون کاهش می‌یابد.

چه کسانی نباید چای سبز بنوشند؟

افراد مبتلا به کمبود آهن معمولا باید مصرف چای سبز را محدود کنند یا حتی این نوشیدنی را به‌طور کلی از برنامه روزانه خودشان کنار بگذارند. البته تشخیص این موضوع به نظر متخصصان بستگی دارد. مطالعات نشان داده‌اند که تانن‌های موجود در چای می‌توانند به آهن متصل شوند و از انتقال آهن در بخش‌های مختلف بدن جلوگیری کنند درحالی که چنین اتفاقی می‌تواند مشکل کمبود آهن را تشدید کند. علاوه بر این، افرادی که به‌دلایل مختلف باید از کافئین دور بمانند هم باید از مصرف چای سبز دوری کنند و در عوض از چای‌های بدون کافئین مثل دمنوش نعناع یا دمنوش بابونه استفاده کنند.

نکته مهم دیگر درباره مصرف روزانه چای سبز، این است که بعضی افراد همیشه از چای سبز برای هضم بهتر غذاها کمک می‌گیرند درحالی که یک قاعده مهم را نمی‌دانند. درواقع، اگر یک غذای سرشار از آهن خورده باشید، مصرف فوری چای سبز بعد از غذا نهایتا از دریافت باکیفیت ترکیبات آهن توسط بدن جلوگیری خواهد کرد. بنابراین، بهتر است که بین مصرف غذا و نوشیدن چای سبز کمی فاصله بگذارید.