۱۷:۵۰ ۱۴۰۲/۲/۲۶

جمعیت سالمند کشور در سال ۱۴۲۰ دو برابر می شود

جمعیت سالمند کشور در سال ۱۴۲۰ دو برابر می شود

رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران گفت: با توجه به تغییر و تحولات جمعیتی، متأسفانه روند باروری در کشور در سال‌های اخیر شیب نزولی داشته است به گونه‌ای که نرخ باروری کلی از ۲.۱ در سال ۱۳۹۵ به ۱.۶۵ در سال ۱۴۰۰ رسید و پیش‌بینی می‌شود در سال ۱۴۲۰ جمعیت سالمند کشور حدوداً دو برابر شود که این روند در دیگر کشورها طی ۱۰۰ سال اتفاق افتاده است.

به گزارش کاسپین24 | دکتر فرهاد غلامی در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به اهمیت هفته ملی جمعیت، اظهار کرد: جمعیت جوان و سرمایه انسانی به عنوان مهم‌ترین رکن مؤثر بر توسعه جوامع، بستر خلاقیت و پویایی بوده و توسعه اقتصادی و اجتماعی را برای کشور فراهم می‌کند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران با تاکید بر اینکه روند سالمندی در کشور ما بسیار سریع‌تر از کشورهای همجوار طی می شود، تصریح کرد: در حال حاضر کشور ما در پنجره فرصت جمعیتی قرار گرفته و برای بهره مندی از این فرصت مستلزم مدیریت صحیح همراه با اتخاذ سیاست های حمایتی، ترغیب فرزندآوری منطبق با سیاست های کلی جمعیت و خانواده در راستای افزایش نرخ باروری و موالید به حداقل ۲.۵ طی پنج سال است.

غلامی با اشاره به اینکه از ۲۴ تا ۳۰ اردیبهشت ماه به عنوان هفته ملی جمعیت نام گذاری شده است، گفت: این هفته فرصتی است تا با اجرای قانون جوانی جمعیت گامی بلند و موثر در جهت ایجاد سبک زندگی مطلوب و حمایت از زوج های جوان برداشته شود.

وی ادامه داد: ‌در این راستا انتظار می رود متولیان و همکاران پر تلاش حوزه سلامت با به کارگیری تدابیر ارزشمند و تمهیدات درست، اقدامات اساسی را به منظور پیشگیری از بیماری‌ها، درمان ناباروری، حمایت از مادران و خانواده در زمان تولد و معیشت فرزندان به عمل آورند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران، با بیان اینکه برای داشتن جمعیت جوان باید تاثیر مثبت فرزند آوری در جامعه به درستی تبیین شود، خاطرنشان کرد: ارائه تسهیلات و حمایت های مالی، خدمات اجتماعی و آموزشی در چهارچوب قانون جهت ترویج و آگاهی بخشی وجوه مثبت ازدواج، آموزش مهارت های دوران ازدواج، فرزندآوری، آثار منفی کم فرزندی در خانواده و کاهش رشد جمعیت، نهادینه کردن هنجارهای صیانت از تحکیم خانواده، ایفای نقش های خانواده و مقابله با محتوای مغایر با سیاست های جمعیتی، اقدامات و فعالیت های متناسب از مواردی است که باید از سوی متولیان امر مورد توجه قرار گیرد.

این مسئول افزود: بازنگری دستورالعمل ها و متون آموزشی و ترویجی، ارتقای کیفیت مراقبت‌های بارداری در راستای فرزندآوری و زایمان طبیعی مبتنی بر پرونده الکترونیک سلامت و استقرار راهنماهای بالینی سلامت مادر و جنین، از تکالیف دانشگاه علوم پزشکی مازندران است.

غلامی ابراز امیدواری کرد: با همراهی همه همکاران و دست اندرکار حوزه جوانی جمعیت بتوانیم در ساختن ایرانی آباد و سرافراز گام برداریم و الگویی شایسته برای آیندگان باشیم.


منبع : ایسنا